Loading…

Frank Sportmassage

Sportmasseur met specialisatie blessurepreventie

Praktijk

Sporten op welk niveau dan ook, is goed voor lichaam en geest. Mijn instelling is, om iedereen die met sport bezig is, ondersteuning en begeleiding te bieden. Sinds 2010 ben ik als sportmasseur en vanaf 2013 als sportzorgmasseur actief. Ik ben naast mijn behandelingen in de praktijk ook te vinden op buiten locaties. Vierdaagse, sport toernooien ( NeVoBo NOJK), sportdagen en grote evenementen zoals bijv. Zevenheuvelenloop en KNAU meerkamp. Samen met FC Zutphen ben ik voor het tweede jaar de uitdaging aangegaan om team Zaterdag 1 sportzorgmedisch te begeleiden op hun weg naar uiteindelijk promotie naar de 1ste klas.Door het zelf actief deelnemen aan diverse sporten in het verleden , kan ik snel omschakelen naar sportspecifieke ondersteuning. De taak van sportzorgmasseur is ook om sporters op tijd te adviseren naar een sportarts of fysiotherapeut te gaan. Er telt maar een ding en dat is de sporter gezond te houden. Naast mijn werkzaamheden binnen de sportmassage, ben ik werkzaam als Anesthesie-verpleegkundige in Gelre ziekenhuizen .

Wat is mijn uitdaging? Iedereen die met zijn/haar sport bezig is, te ondersteunen om zijn of haar sport zo goed en leuk mogelijk te kunnen uitoefenen en blijven uitoefenen. Uitgangspunt is plezier beleven aan je sport. Daarnaast begeleiding in het verleggen van je sportieve grenzen. Om dit te realiseren moet je zorgen, dat je lichaam en geest in goede conditie blijft en je met respect omgaat met je lichaam.

De omgeving van de sporter is hierbij van groot belang. Denk aan goede adviezen, aanleren van de juiste techniek, trainingsschema’s en kritische “maatjes” of gewoon een luisterend oor.

Sportzorgmassage is niet alleen voor de sporter. Topsport wordt ook bedreven door alle werknemers en ZZp-ers, die bijvoorbeeld dagelijks veel op de weg zitten, lange dagen maken staand of zittend, veel in een houding werkzaamheden verrichten ( achter de pc zitten of werkbanken). Voor hen is een moment van actieve rust, een massage door een sportmasseur. Voorkomen van ziektedagen is een ander belangrijk doel. Sportmassage van ontspannend tot intensief is een belangrijk instrument om dit te bewerkstelligen.

In mijn pakket aan mogelijkheden zit sportmassage, sportzorgmasseur, conditie- hersteltrainer, medical-taping en arthrogene mobilisatie enkel, knie, heup en rug, bindweefselmassge. Tevens ben ik lid van Nederlands Genootschap voor Sportmassage massageteam Gelderland.

Frank de Vleeschhouwer