Loading…

Frank Sportmassage

Sportmasseur met specialisatie blessurepreventie

Praktijk

Sporten op welk niveau dan ook, is goed voor lichaam en geest. Mijn instelling is, om iedereen die met sport bezig is, ondersteuning en begeleiding te bieden.

De dagelijkse bezigheden vragen soms veel van het lichaam. Langdurig achter de PC, in de auto of op de werkplek zitten kost veel energie en kan tot klachten leiden. Voorkomen is beter maar lukt niet altijd. Aanpassen werkplek, afwisseling en rustmomenten zijn de bouwstenen om werkzaamheden onder zo optimaal mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden. Regelmatig bezoek aan de sport(zorg)masseur is voor velen geen overbodige luxe. Mochten er klachten aan het ontstaan zijn dan kan de sport(zorg)masseur een waardevolle bijdrage leveren aan te weg terug.

De zorgverzekeraars beginnen de waarde in te zien van de sportmassage. Enkelen hebben het dan ook al in hun aanvullend pakket opgenomen. Mogelijk een idee om bij de zorgverzekering hier naar te vragen.

Sinds 2010 ben ik als sportmasseur en vanaf 2013 als sportzorgmasseur actief. Ik ben naast mijn behandelingen in de praktijk ook te vinden op buiten locaties. Vierdaagse, sport toernooien ( NeVoBo NOJK), sportdagen Universiteit en Hoge school en grote evenementen zoals bijv. de Zeven-heuvelenloop, Jan Jansen klassieker en KNAU meerkamp. Sportverzorger SV Basteom en FC Zutphen geweest.

Door het zelf actief deelnemen aan diverse sporten in het verleden , kan ik snel omschakelen naar sportspecifieke ondersteuning. De taak van sport-zorgmasseur is ook om sporters op tijd te adviseren naar een sportarts of fysiotherapeut te gaan. Er telt maar een ding en dat is de sporter gezond te houden.

Wat is mijn uitdaging? Iedereen die met zijn/haar sport bezig is, te ondersteunen om zijn of haar sport zo goed en leuk mogelijk te kunnen uitoefenen en blijven uitoefenen. Uitgangspunt is plezier beleven aan je sport. Daarnaast begeleiding in het verleggen van je sportieve grenzen. Om dit te realiseren moet je zorgen, dat je lichaam en geest in goede conditie blijft en je met respect omgaat met je lichaam.

De omgeving van de sporter is hierbij van groot belang. Denk aan goede adviezen, aanleren van de juiste techniek, trainingsschema’s en kritische “maatjes” of gewoon een luisterend oor.

Sportzorgmassage is niet alleen voor de sporter. Topsport wordt ook bedreven door alle werknemers en ZZp-ers, die bijvoorbeeld dagelijks veel op de weg zitten, lange dagen maken staand of zittend, veel in een houding werkzaamheden verrichten ( achter de pc zitten of werkbanken). Voor hen is een moment van actieve rust, een massage door een sportmasseur. Voorkomen van ziektedagen is een ander belangrijk doel. Sportmassage van ontspannend tot intensief is een belangrijk instrument om dit te bewerkstelligen.

In mijn pakket aan mogelijkheden zit sportmassage, sportzorgmasseur, conditie- hersteltraining, medical-taping en arthrogene mobilisatie enkel, knie, heup en rug, bindweefselmassge en Dry-Needling. Tevens ben ik lid van Nederlands Genootschap voor Sportmassage massageteam Gelderland.

De combinatie van sportzorgmassage, conditie- en hersteltraining en mijn peri-medische achtergrond ( vroegpensioen juni 2021), maken dat ik goed instaat om cliënten met fysieke problemen bij te staan. Een mooie aanvulling op bestaande hulpverlening vanuit de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. We kennen inmiddels de long covid. Een luisterend oor, fysieke ondersteuning in de zin van sportmassage en technieken en trainingsbegeleiding is een actuele en mooie uitdaging voor mij. Samen werken naar een zo optimaal mogelijk resultaat.